Blog /

Gori de Palma Showroom – 01.08.2013

SAVE THE DATE: Jueves 1 Agosto 16h hasta 21h: Gori de Palma nos presenta su ShowRoom de su última colección: WITCH HOUSE.      

La inspiració prové de dues fonts, per una banda les doctrines filosòfiques i espiritistes nascudes a França el segle XIX, que tracten la naturalesa, origen i destinació dels esperits, així com les seves relacions amb el món corporal.

I en segona instància, l’estil Witch House, que s’usa per descriure un gènere musical electrònic fosc, amb influències del rock gòtic dels 80 ‘s, el dark wave i el so industrial; vinculat a una estètica molt determinada, i amb una iconografia plena d’al · lusions a l’espiritisme, les bruixes i el satanico.

Un creador el treball gira des dels seus inicis al voltant del color negre, recolzat en bandes sonores com directrius conceptuals en l’estrat de les seves propostes. Manté un desenvolupament formal en el camp de la moda on el filtre afterpunk, l’industrial, el dens, la rigidesa i el sexual afecten els seus col · leccions.

En el desenvolupament de la imatge / concepte de cada col · lecció, campanyes, lookbook, disseny de llum, posada en escena, càsting … explora diversos suports que creen retícules reflexives sobre el fil argumental del seu treball. Gori de Palma converteix el seu espai d’actuació en un suport per les sinergies que revelen els seus impulsos creatius, en els quals apareix un desplegament de referents que enfilats entre si condueixen a una firma d’autor afinada i fosca, sòlida i de frec pervers.

La importància del seu treball no només incideix en el resultat formal de les seves col · leccions, sinó que centralitza els seus discursos en la conceptualització de les peces, la representació de les seves obsessions personals o fins i tot com a reflexió de les seves vivències. Considera seves col · leccions com “exercicis d’estil” i aquestes conformen un elaborat complement que enriqueix tota la seva destacable trajectòria com a dissenyador.

La seva impecable trajectòria li ha permès col · laborar amb Swarovsky, Vans, American Apparel i General Òptiques. Així com participar en diverses exposicions a CCCB (Barcelona) i Cercle de Belles Arts (Madrid), demostrant la seva visió crítica de l’art, la moda i el consum.

“Witch House” és l’últim projecte de Gori de Palma per la seva col · lecció AW-SS.13, que reflexiona sobre el món visible (corpori) i el món invisible (espiritual)

“Witch House” construeix el seu propi ordre de referències i organitza les seves imatges en funció de dos moviments, un històric i un altre musical. L’obra, mitjançant el mecanisme d’apropiació d’aquests 2 moviments, genera el seu propi espai estètic.

La col · lecció es divideix en dues parts. Vius i Morts / Negre i Blanc.

D’una banda una col · lecció tota en negre, plena de detalls de Sastreria del segle XIX i

de línia molt masculina, amb algunes peces originals d’època, totalment restaurades, desmuntades i reinterpretades.

I d’altra banda, els morts o fantasmes, completament blanca, i més femenina, plena de transparències, vestits llargs, etc … … que en la seva majoria provenen de llençols, cortines, i cobrellits comprades a antiquaris i subhastes.

http://goridepalma.tumblr.com/